26833099

kontakt@cilleschunck.dk

Fysisk i Sorø eller online

Hvad er hypnoterapi?

Hypnoterapi er en seriøs behandlingsform, hvor man bruger hypnose for at påvirke de automatiske reaktionsmønstre i adfærd, følelse og tanke. Hypnoterapi er derfor, som ordet indikerer, både hypnose og terapi i samarbejde med hypnoterapeuten.

En hypnoterapeut er uddannet til at hjælpe og bedre problemstillinger, både i forhold til fysiske og psykiske lidelser, hos mennesket. Særlig succes med hypnoterapi ses ofte ved; stress, angst, depression, skyld/skam, vrede, traumer, selvværd og selvtillid, forbier, spiseforstyrrelse, rygning, men kan også afhjælpe andre problematikker. Vidste du for eksempel, at nyere forskning fra Århus Universitet Hospital har påvist, at hypnoterapi hjælper børn med funktionelle mavelidelser.                                                 Ring derfor altid i forvejen og få en samtale med mig, omkring din specifikke problemstilling og hvorvidt hypnoterapi kan hjælpe dig.

Som en regel skal man forvente 4-5 sessioner, sammen med en hypnoterapeut, før problemstillingen enten er afhjulpet, eller i det mindste væsentligt bedret. 

Hvordan fungerer hypnose?

Ofte husker vores hukommelse med følelserne. Vi kan måske huske følelsen af at være 6 år, og helt alene for første gang, mere end vi husker den faktuelle situation, og hvad der reelt skete den dag. Dette gør vi brug af, når vi er i hypnoterapi. Vi lader netop følelserne huske. Det er følelsen det omhandler, og derfor mere ligegyldigt, om det vi husker er sandt eller falskt. Det er blandt andet derfor, vi ikke kan bruge, det vi oplever under hypnosen, i en retssal. Fordi vores hukommelse sagtens kan være faktuelt falsk, imens følelsen altid er ægte.

Sådan foregår sessionerne

I den første session tager vi os god tid til en længere samtale, hvor vi i fællesskab afdækker din problematik, og hvilke forandringer du ønsker at opnå. Så altid to timer af til den første session hos mig.
Du får en kort introduktion til hvad hypnose er, og du må gerne komme med alle de spørgsmål du måtte have, i forhold til hvad og hvordan hypnose kan hjælpe dig.
Mit mål er, at du bliver helt tryg ved at lave hypnose, sammen med mig.
Vi laver derfor også altid en kortere hypnose, den første gang, sådan at du ved hvad hypnose vil sige.

I de efterfølgenede sessioner, vil vi fordybe os mere i hypnosens redskaber og effekter, og disse er sædvanligvis af en time til halvandens varighed.